Senatorul PSD Gabriela Firea avertizează că România se află în fața unei triste realități, aflându-se într-un nedorit top al ”dezastrului demografic”. În cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente, populația României va scădea, dramatic, până în anul 2100.

 

Avertismentul Gabrielei Firea survine în contextul în care PSD și Partidul Puterii Umaniste (social – liberal) – PPU-SL – au semnat, miercuri, Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie.

,,Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat astăzi Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie între PSD și PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esențiale pentru viitorul României. Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic vom ajunge 6 milioane până în 2100. Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid.

Vom propune împreună, PSD și PPU-SL, un pachet de măsuri dedicate încetinirii declinului demografic și susținerea natalității din România. Primele măsuri vizează extinderea la nivel national a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii. Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active. Ne gândim și la necesitatea modernizării infrastructurii – de la creșe și grădinițe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori.

Vom propune aceste teme de dezbatere societății, pentru că ele sunt adevărate priorități care ar trebui să fie nu doar pe agenda populației, ci și a Guvernului. Avem nevoie de susținere, nu doar în Parlament, a acestor initiative, ci de susținerea fiecărui român. Este momentul să conștientizăm cu toții cât de gravă este situația și că ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPOLITICA PE SARMA?
Articolul următorAlexandru Rafila: „Valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite, dacă vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârșitul anului”