Puterea e ca mierea. Ți se apleacă și tot mai stai puțin să te lingi pe degete.
E o lege pe care Klaus Iohannis a luat-o în răspăr și ar putea să-l coste scump. În toamna lui 2021 s-a salvat la limită aducând ambii jucători politici grei la borcanul cu miere. Acum ar vrea să  se salveze din nou îngrijindu-se de sănătatea lor,  amenințați fiind de diabet, de atâta lins pe degete. Nașul de cununie încearcă acum să țină prelegeri morale și nimeni nu-l mai ascultă după ce în toamnă i-a îndemnat la desfrâu. Am ajuns să-l vedem pe Paul Stănescu pe aceeași lungime de undă cu Klaus Iohannis încercând să scuture Coaliția care nu se mai dă dusă. Sunt nemulțumiți? Klaus Iohannis și Paul Stănescu sunt foarte nemulțumiți,  dar dramele individuale nu au nicio greutate politică în plină fiesta colectivă. Pentru că restul actorilor politici sunt nu mulțumiți,  ci extaziați și nu au niciun chef de asanări morale în plină amenințare cu seceta.
Anunțurile apocaliptice ale presei ii fac pe oamenii simpli mai credincioși și atât. Banii pe care ii au nu le ajung nici acum,  deci ce ar putea să facă dacă vin vremuri și mai grele? Dar spaima de sărăcire lucrează din greu în cazul puternicilor zilei,  mai activi,  mai combinatori și mai frați ca niciodată. Vin vremuri grele și ei au cheile împărăției! Doar n-or să stea cu mâinile în sân!
Asanările morale se fac pe stomacul gol,  nu în situații de prea-plin. De obicei,  e mai ușor de desfăcut decât de făcut,  dar nu când e vorba de alianțe la guvernare!  Cine prinde loc nu se mai dă dus decât cu forța și nici nu ar face ordine cu alții ca să-și pericliteze poziția. Iar Klaus Iohannis învață lecția usturătoare că în politică contezi când ai ce să împărți și ești mâncat dacă te trezești că vrei să împărți ceea ce e al altora!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDeputat PSD de Alba susține programul consumului de produse locale
Articolul următorMiron Mitrea analizează ce impact va avea uciderea fiicei lui Dughin la Moscova în războiul din Ucraina: “Incidentul va fi folosit de toate părțile”