În scurt timp se va afla rezultatul primei încleștări electorale. O luptă pe care fiecare combatant a încheiat o cu sentimentul că ar fi putut face mai mult, dar l a încurcat pandemia. În realitate, lupta s a dat ca de fiecare dată pentru resurse. Dar mai mult ca niciodată confruntările propriu zise s au purtat în jurul unor pretexte și mizele reale au fost ascunse de ochii publicului. Sentimentul că puteau mai mult vine din înțelegerea în cel de al doisprezecelea ceas că  fiecare partid va pierde ceva la finalul acestei etape. Încleștarea locală nu a fost decât o prefață la alegerile generale pentru care s a păstrat artileria grea. Unul dintre poli s a văzut nevoit să- și coboare pe câmpul de luptă generalul, în speranța că va stopa trendul negativ. Rămas fără rezerve, fără trupe în spatele frontului, are un fior în continuarea bătăliei. Celălalt pol e pe cale să câștige o poziție strategică, dar cu prețul folosirii unor arme pe care le a blamat constant și cu care a pierdut până acum constant. Înjurătura pe maidan, politica străzii și apelul la DNA, cu utilizarea apelativul de penal, fără ca justiția să fi apucat să și spună cuvântul în privința vinovâțiilor prezentate la televizor. S a ridicat piatra chiar lângă mormanul de pietre. Periculos!
E periculos și pentru poporul român care nu mai are niciun dubiu că inamicul public este hoția. Doar că cei care trebuie să facă dreptate, Poliția și Justiția sunt  teatrul unor răfuieli între grupări rivale, din ce în ce mai indiferente la binele public. Pentru că faptele reprobabile care nu au o miză în luptele interne rămân din ce în ce mai des nepedepsite.
În altă ordine de idei, e semnificativ că principalii competitori au folosit anti strategii, adică au jucat exact pe dos decât le ar fi adus beneficii. Tabăra în care conducerea centrală ar fi dat un avânt mai mare mesajelor din teritoriu și a lăsat filialele de capul lor și a făcut doar o încălzire pentru alegerile generale. O încălzire atât de repetitivă încât devine irelevantă. 
Tabăra adversă s a încăpățânat să defileze cu notabilitățile aflate în declin abrupt și să preia din trendul defavorabil. Dacă primii pare că au lucrat pentru altii, cei din urnă pierd pe limba lor. Criticile au demolat, dar cei care le au formulat n au decolat. Ne aflam în fața unui mare pericol. Toți politicienii și au pierdut puterea de seducție.
Unii cugetători au făcut din ieșirea din epoca patriarhatului un indicator al modernizării României. O eroare sociologică gravă. Nu desființând vechea ordine aduci o nouă ordine. Soluțiile performante se impun de la sine și își fac loc în detrimentul vechilor modele. Din păcate, alegerile de astăzi nu au impus soluții noi, idei reformatoare. Suntem campioni la demolări și vine furtuna!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD l a prins pe Orban încalcand legea electorala
Articolul următorPSD a câştigat bătălia pentru Consiliile judeţene