Laptele a stat să dea în foc și Marcel Ciolacu a arătat că este liderul de care PSD, dar mai ales Coaliția, are nevoie.
Se încheie poate cea mai haotică săptămână a echipei de la guvernare. Toată lumea s-a precipitat și fiecare a propus ce l-a tăiat capul. S-au asumat public de la alegerile anticipate la renunțarea la reforma pensiilor și parte din banii din PNRR. Chiar președintele, Klaus Iohannis, a înțeles că nu mai poate da directive și “a livrat” o suplimentare în euro. Cuantificabil, palpabil. Că fostul ucigaș de pesediști și-a dat mâna, pe miriște, cu un țăran de-al doamnei Dăncilă este cea mai bună dovadă că înțelegerea politică merge mai departe.
“Romania are o stabilitate politică și eu și premierul o garantăm!” A pus un punct apăsat Marcel Ciolacu, președintele PSD. Pentru că în cele din urma rostul unui lider este de a garanta un parcurs pentru un angajament public eficient. A arăta o cale și a se ține de destinație. Un lider politic trebuie să țină prezentul în limitele predictibilului. Nu trebuie să fie starletă! Nu trebuie să fie superman! Nu trebuie să țină discursuri captivante, nici academice, nici de socio-terapie. În zilele noastre, politicianul șarmant care ne umple de adrenalină primește de la Emmanuel Macron cel mai bun exemplu de deznodământ palpitant care aprinde la propriu mulțimile. 
Marcel Ciolacu este anti-vedetă și tocmai de aceea va fi premier și a dat semnalul esențial, la momentul potrivit. Caută soluții, nu imagine. Vine cu propuneri și își asumă decizii. Ceea ce este o caracteristică din ce în ce mai rară la un politician. Își asumă decizii și se ține de ele, în timp ce mare parte dintre colegii săi sunt ostaticii căutării la sfârșit a celei mai bune variante. 
Coaliția merge mai departe și Marcel Ciolacu va fi premier. Un semnal esențial, la momentul esențial și de acolo de unde trebuie: mediul diplomatic și de afaceri american. Pentru că România și-a ales un obiectiv de dezvoltare occidental și țările serioase au un parcurs, nu joacă tango cu istoria. 
Ca de obicei, răuvoitorii au căutat un antidot la afirmarea lui Marcel Ciolacu și l-au găsit în ieșirea publică a colegului și prietenului său, Mihai Tudose. Nimic mai fals! Marcel Ciolacu nu este amenințat de Mihai Tudose. Ar avea nevoie de vreo 5 ca Mihai Tudose. Nimic nu este mai rău pentru un președinte de partid decât să fie nucul bătrân la umbra căruia nu crește nimic. Abia atunci liderul politic este o victimă cu care unii se pot juca și pecetluit soarta întregului partid.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedent      VOTAM CANDIDATUL SAU SLOGANUL?
Articolul următorMarcel Ciolacu în fața reușitei: “să rămânem modești și cumpătați!”