Gheorghe Cavcaliuc fost reținut pe aeroportul din Moscova. Acesta mergea la o întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg, însoțit de alți doi membri de partid. Și aceștia au fost reținuți. Autoritățile le-au confiscat documentele.

„Am ajuns la punctul de control mi-au luat documentele și au spus că trebuie să facem un control suplimentar. Probabil ceva se întâmplă, ceve nu-i clar, așteptăm să vedem ce o să facă, dar ceva nu este în regulă în comportamentul celor de la poliția de frontieră. Cel puțin noi suntem cu acte în regulă am pregătit toate documentele”, a declarat Cavcaliuc.

„Fără careva explicații, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroport de către oamenii legii”, se mai arată într-o postare.

Cine e Gheorghe Cavcaliuc

”Acesta a urcat rapid în ierarhia poliției, de la inspector în raionul Strășeni, în anul 2003, la cea de comisar adjunct pentru lucrul operativ al Comisariatului General al Poliției mun. Chişinău, în 2009.

La nici 30 de ani este deja șef al Direcției misiuni speciale a Departamentului de poliție, după care va conduce, aproape doi ani, Direcția nr. 5 (Direcția operațiuni speciale) a Inspectoratului Naţional de Investigații, structură care s-a ocupat şi cu monitorizarea opoziției, inclusiv cu interceptarea convorbirilor, filmarea unor persoane etc., şi care va fi lichidată în 2019, după ancheta RISE Moldova, „Ministerul Interceptărilor”.

În 2014, este promovat în funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, asigurând şi interimatul funcției de şef în anii 2015-2016. În iunie 2019, după plecarea de la guvernare a Partidului Democrat, Cavcaliuc îşi dă demisia din funcţie, iar un an mai târziu se lansează oficial în politică, devenind președintele unei formațiuni nou-create – Partidul „Acasă Construim Europa”.”, scrie rise.md.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCea mai comentată pagină de Facebook a fost închisă! Maria Grapini, scandal cu echipa de PR
Articolul următorBreaking News. Alexandru Rafila răspunde. Va fi candidatul PSD la prezidenţialele din 2024?