Rafila a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2024.

“Mai avem mult până la alegerile prezidenţiale şi nu am un astfel de obiectiv. Sigur că în viaţă nu poţi să spui ”niciodată nu va fi ”sau aşa ceva, dar nu este, cu siguranţă, obiectivul meu. Eu cred că Partidul Social Democrat în momentul de faţă oferă o alternativă la actuala guvernare, sunt foarte mulţi colegi foarte buni pe domeniile lor de activitate şi cred că este un lucru important, în România, noi trebuie să facem o pace socială şi să schimbăm mentalităţile astea de excludere, de ciclicitatea aceasta a modului de manifestare a unor atitudini antidemocratice, cum se întâmplă în momentul de faţă. Aţi văzut chestiunea cu Avocatul Poporului care a fost tranşată de Curtea Constituţională în unanimitate, ca să nu mai fie discuţii că ”Domnule erau unii care erau influenţaţi de PSD”. Deci şi ăia care au fost influenţaţi de PSD şi PNL şi poate de USR au votat la fel , pentru că nu era constituţional, în mod evident”, a explicat Rafila în cadrul emisiunii.

„Noi trebuie să ieşim din această ciclicitate în care facem lucruri care sunt la limita democraţiei sau sunt la limita legii şi sunt antidemocratice, menţionând predecesorii care au făcut acelaşi lucru.

Dacă nu ieşim din acest cerc, atunci nu o să ne facem bine niciodată şi cred că dacă Partidul Social Democrat va avea pentru preşedinţia României un candidat, şi nu mă refer la persoana mea, care să aibă ca obiectiv dezvoltarea României sănătoasă, fără aceste tensiuni care se manifestă în zona politică şi care au reverberaţii foarte mari în zona socială, cred că Partidul Social Democrat poate să ofere un astfel de candidat.

Iar aşa-zisul bazin tradiţional care a făcut imposibilă victoria în turul doi cred că trebuie depăşit, pentru că dacă ne vom comportam normal atunci şi ne vom comporta deschis, responsabil şi asumat, vă spuneam, cred că putem să avem un candidat puternic.

Dacă va întruni aceste condiţii, îl voi sprijini cu toată puterea”, a spus Rafila, citat de G4Media.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBreaking News în Moldova. Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), arestat la Moscova
Articolul următorPNL, la pas