3 de-ai mei i-au arestat pe alți 3 de-ai mei. Sunt cuvintele lui Traian Băsescu, președinte în a doua jumătate a celui de-al doilea mandat, care-i marchează începutul declinului.
E o lege în politică și în război: când te atacă dușmanii,  adversarii, ai tăi fac front comun și te apară. Liderii politici ies din scenă împinși de oameni de-ai lor.
PSD a lansat un atac rapid și surprinzător săptămână trecută la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu,  dar a primit asigurări de la partenerul strategic că vom deveni un Hub energetic regional și pare că s-a liniștit. 
În timp ce social democrații scuturau PNL,  echipa lui Klaus Iohannis se zgâlțâia singură pe tema României Educate. O educă ministrul Sorin Câmpeanu după voia șefului statului? Este neclar și la aceasta oră. Cert este că în sânul grupărilor care se autointitulează Dreapta s-a iscat mare iureș  și  Klaus Iohannis nu a ieșit să îndiguiască pornirile tovarășilor de luptă.  Nu este clar dacă voia lui Klaus Iohannis este în proiectul ministrului, Sorin Câmpeanu,  sau în documentul contestatarilor autointitulați intelectuali, conduși de Mircea Miclea.

În conflict,  PSD  este absent. Din lipsă de intelectuali,  ar spune dușmanii, sau pentru că mințile luminate i-au fost luate la oștire  și prezintă onorul într-o rână. Probabil Vasile Dâncu a plecat în cătănie după ce a văzut că lupta de idei duce către nicăieri și acum vrea F16 ca să se vadă efectele agitației sale. E mult mai eficient să tragi cu tunul,  mai bănos și mai vizibil mediatic, decât cu Mihai Eminescu înmărmurit în fața sediului central al PSD. Până la urmă, Klaus Iohannis este problema Dreptei și în mijlocul disputei între….profesori!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSecretul succesului politicii austriece: Pendula consensului
Articolul următorLiviu Dragnea: nu mai vreau să particip la reuniunile APP cu pălincă pe masă