Marius Budăi – ministrul Muncii a vorbit, duminică, despre măsurile drastice pe care le pregătește Guvernul pentru economie la bugetul de stat. Oficialul spune că nu s-a discutat despre reduceri de personal.

„Nu există scăderi la cheltuielile de personal și la asistența socială. Dacă am da puțin timpul înapoi, în 2020-2021 erau doi oameni la televizor, Marcel Ciolacu și Marius Budăi care strigau că acest PNRR scris la secret și nedezbătut nici cu sindicatele, nici cu societatea civilă va aduce lucruri rele pentru România. Din păcate avem dreptate.

Nu se poate ca un plan de reziliență și de relansare în România să vină cu astfel de măsuri, acea plafonare de 9,4% a cheltuielilor cu pensiile, la aceste lucruri care se discută acum despre veniturile salariale.

Nu poți să faci reziliență cu salarii și venituri mici. Trebuie decizii clare în coaliție, nu s-a discut până acum despre reducerile cu cheltuielile salariale sau de reducerile mai ales cu prestațiile sociale, însă trebuie să conștientizăm originea răului, acei oameni care atunci erau la guvernare care au scris acest PNRR parcă împotriva cetățenilor români.

Nu s-a discutat acest aspect de disponibilizare până acum. Tot ceea ce înseamnă eficientizare trebuie să fie grija decidentului. Nu am avut astfel de discuții și nu vreau să le promovez””, a declarat Marius Budăi, duminică, la un post TV.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre MEGA-dosarul șpăgii de 20 de milioane de euro de la Otopeni: „Rareș Bogdan a fost ținta”
Articolul următor NE ÎNVÂRTIM INTR-O LUME NEBUNA?