Guvernantii noștri au nevoie de terapie psihanalitica. Angoasa morții atrage drept reacție sănătoasă explozia vieții și a bucuriilor ei. Distracția de pe litoral este pana la urma o manifestare exploziva a plăcerii în fața unor anunțuri din ce în ce mai apocaliptice din partea autorităților. Cei mai mulți dintre noi reușim sa ne păstrăm sănătatea mentala și… trăim. Cum ne duce capul, ca foarte precis ce vrea guvernarea de la noi nu ne este foarte clar.
Plaja este plina,. Ori o închizi, ori renunti la restricții. Dacă vrei sa iei distanța regulamentara, s ar putea sa ajungi la munte
În fața om, în spate om, în dreapta om, la stânga om. Iei distanta doar la apa, dar te costa scump dacă fugi de salvamar.
Cei mai mulți trecuți prin încercările rolului de părinte știu fără nicio ora de psihologie ca o interdicție instituita atrage automat cel puțin 35% rezistenta. Deci stilul profesoral de comunicare adoptat de guvernanti este tot ce aveam nevoie ca să existe un curent contestatar consolidat. Nici nu mai importa ce ni se spune sau ni se cere. Rezultatul este nonconformismul nenegociabil. “Nu fi prost!” este cel mai nefericit indemn pe care îl poți face atunci când urmărești un anumit tip de comportament. Mai nou, pe fondul asta de prostie sau de imprecautie, a ieșit Rareș Bogdan și ne a invitat fără discriminare sa ne ocupam acum de lupta cu virusul și sa lăsăm alegerile pe mai târziu. Sa ne luptam toți cu coronavirusul. Cum sa lupte ministrul Lucian Bode de la Transporturi cu Covid19? Poate unii mai trebuie sa facă și o centura. Prost este ca nu se știe când se inaugurează lucrările, ca trebuie sa coincidă cu debutul campaniei pentru unii, cu dezlănțuirea împotriva adversarilor în cazul celorlalți. Puținele proiecte existente sunt ținute în stand by.
Iar dacă Parlamentul a ținut sa fixeze data alegerilor, acum Marcel Ciolacu someaza Guvernul Orban sa fie cel care își asuma decizia finala și îl ajuta sa identifice toate variabilele din ecuația alegerilor. Și școală, și alegeri e cam riscant, deci o școală trecuta pe online cel puțin pana după alegerile locale e o solutie foarte probabila.
In tot acest freamăt electoral relevanta este sinceritatea cu care toți actorii politici alarmați de posibilele rezultate au cerut amânare, fără sa si fi configurat vreo soluție ulterioara avantajoasă pentru ei. Cel puțin Victor Ponta a ieșit foarte șifonat din povestea cu candidatura lui Alexandru Rafila și este mai evident ca oricând ca acționează din improvizație în improvizație.
In alta ordine de idei, spaima de alegeri de la distanta e un fel de a spune ca decât sa ne fure cineva msi bine ii lăsăm toate bunurile și fugim.
Tara e blocata și orice doctor stie ca boala lunga este moarte sigura. Timpul nu face din pisicuți lei, iar de teama sa nu murim nu putem sa încetam sa mai trăim! Pare ca o ținem tot într un chef și amânăm sa mai punem ceasul sa sune. !