Primele alegeri din Macedonia, de după adăugarea particulei de Nord, au fost câştigate ieri de social-democraţii fostului premier Zoran Zaev. 

Exit-poll-urile de ieri seară arată o diferenţă de doar un procent faţă de adversari, naţionaliştii din VMRO-DPMNE, notează Deutche Welle. 

Social-democrații fostului premier Zoran Zaev au declarat miercuri victoria la alegerile parlamentare din Macedoniei de Nord.

Partidul pro-Uniunea Europeană conduce cu 36,48% din voturi, cu peste patru cincimi din scrutinele înregistrate deja.

Naționalistul VMRO-DPMNE se situează pe locul doi, cu o pondere de 35,47% din voturi, în timp ce partidul albanezilor de integrare etincă are 10,2% susținere.

Patru cincimi din procesele verbale naţionale au fost numărate deja. 

Site-ul comisiei electorale a fost hacked-uit,declară președintele instituţiei, Oliver Derkovski, dar datele nu au fost viciate. a declarat că site-ul web a fost hacked, dar numărul electoral nu a fost afectat.

Rezultatul alegerilor ar putea apropia țara recent redenumită de aderarea la UE, în cazul în care social-democrații vor reuşi să compună o majoritate parlamentară.

Alegerile parlamentare au fost inițial programat pentru aprilie, dar s-au amânat din cauza pandemiei coronavirusului. 

La urne, măştile au fost obligatorii, relatează sursele de presă. 

Articolul precedentINTR-O ZI NE-AU DĂRUIT O PORTOCALA?
Articolul următor100% TU DECIZI! Mohammad Murad, libanezul care a acaparat litoralul. Primul shaormar al țării a pus ochii pe Primăria Constanța