Vineri pe la orele amiezii, whatsapp-urile au explodat. Toată lumea împărţea în stânga şi-n dreapta un înscris ce părea oficial cu antetul autorităţilor. După o jumătate de oră au apărut şi dezminţirile din partea lui Raed Arafat, printr-un alt document care anunţa opinia publică faptul că distribuirea de ştiri false se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, susține că documentul prin care s-ar fi impus izolarea la domiciliu a cetățenilor, ”scăpat” de autorități, este un exemplu de iresponsabilitate a decidenților politici. Șerban Nicolae consideră că este posibil ca documentul să fi fost lansat în spațiul public tocmai pentru a testa reacția populației.

”ÎNCREDERE ȘI RESPONSABILITATE

Pe toate căile, oficialitățile încearcă să explice că hotărârea (cu multe inepții în conținut!) care “a scăpat” în spațiul public este doar un proiect (draft, pe românește) care nu a fost încă(!) adoptat.
Asta îmi amintește că la începutul lunii martie a mai “scăpat” public un document care vorbea de întreruperea cursurilor până în 22 aprilie. Hotărârea care a fost aprobată s-a limitat la 22 martie, dar acum se vorbește din nou de prelungirea întreruperii până după 20 aprilie.
Cu alte cuvinte, cetățenii trebuie să aibă încredere în discernământul unor decidenți cărora “le scapă” documente aflate în lucru. Sau, trebuie să ne obișnuim cu ideea că așa se testează posibilele reacții ale populației.
În orice situație, cei care decid trebuie să înțeleagă că într-o situație atât de gravă inconștiența politrucilor, jocul de imagine al iresponsabililor are consecințe care amplifică exponențial efectele epidemiei.
Credibilitatea, în aceste momente, este a celor care acționează exclusiv din profesionalism si patriotism. Două trăsături complet străine vouă politrucilor!”, scrie Șerban Nicolae pe pagina sa de facebook.

Articolul precedentMarcel Ciolacu propune Guvernului Orban specialiști PSD, ca să nu fie tăiate salariile românilor
Articolul următorPrimarul-medic Daniel Băluță dezinfectează tot sectorul 4