Locuitorii sectorului 4, precum și marile spitalele existente în zonă – Bagdasar Arseni, Obregia, Marie Curie – au noroc cu o inițiativă a edilului PSD Daniel Băluță. Medic de profesie, acesta a demarat o acțiune originală pentru a combate răspândirea virusului în spațiile publice.

Începând de astăzi, 20 martie 2020, Primăria Sectorului  4 a scos în stradă o unitate, special creată, pentru spălarea și dezinfectarea spațiilor publice. Circa 350 de oameni vor lucra non-stop, în ture, pentru ca toate arterele, trotuarele, aleile de intrare în bloc, scările de bloc, spațiile de joacă și locurile de relaxare să fie curățate și igienizate în cel mai scurt timp posibil.

Toți membrii acestei unități speciale sunt dotați cu echipament de protecție (mască, combinezoane, mănuși, botoșei), iar în acșiunea lor vor fi ajutați de 60 de autoutilitare echipate special pentru acest tip de activități (inclusiv pompe de mare presiune).

Substanțele ce sunt folosite pentru dezinfectare sunt hipocloritul de sodiu si peroxidul de hidrogen, folosite în conbinație cu spuma activă ecologică, substanțe deja  dovedite ca fiind cele mai eficiente în combaterea virusurilor.

Primarul Daniel Băluță a comunicat că operațiunea se va face în două etape: ”Mai întâi, această unitate specială va spăla și va igieniza spațiile publice, după care va aplica, în aceleași locuri, și substanțele dezinfectante. Activitatea începută astăzi vine în completarea celorlalte măsuri pe care Primăria Sectorului 4 le-a luat în încercarea de  stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus”.

Articolul precedentŞerban Nicolae, despre documentul “scăpat”: Au vrut să testeze reacția populației
Articolul următorAdrian Năstase prevesteşte sfârşitul globalismului