Mircea Geoana a transmis autorităţilor române felicitări din partea secretarului general al NATO, spunând și că înfiinţarea centrului reprezintă “un efort admirabil”.”Va aduce o contribuţie semnificativă la aprofundarea dezbaterii şi operaţionalizării rezilienţei”, a spus acesta.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a salutat decizia României de a înfiinţa Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă (E-ARC): 

“Salut decizia României de a înfiinţa acest centru. Este o decizie utilă şi necesară. Mă bucur de asemenea că acest centru internaţional nu este oferit exclusiv relaţiei cu NATO, ci acestui parteneriat strategic indispensabil între NATO şi UE. În urmă cu câteva luni, secretarul general Jens Stoltenberg a avut o întâlnire în premieră cu Colegiul Comisarilor, la invitaţia preşedintei Ursula von der Leyen. Printre temele pe care le-am identificat şi de care mă ocup în mod specific, la nivelul alianţei, în relaţia NATO-UE, subiectul rezilienţei figurează pe primul loc. De aceea, acest centru are vocaţia, menirea şi utilitatea, eficacitatea de a furniza expertiză, de a genera idei, de a lucra cu mediul privat şi neguvernamental şi de putea crea un sistem în care rezilienţa la nivel de societate să fie întărită”, a precizat Geoană în cadrul ceremoniei de inaugurare a sediului E-ARC, citat de Agerpress.

“Peste două săptămâni, pe 14 iunie, liderii NATO, preşedintele României, toţi liderii Alianţei vor reveni asupra subiectului rezilienţei şi sperăm să avem acceptul liderilor noştri la nivel de NATO pentru a merge cu un angajament suplimentar de rezilienţă pentru a duce această dezbatere mai departe, pentru că această pandemie ne-a învăţat lecţii complexe, lecţii pe care această genă de permanentă adaptare la nivel de NATO ne obligă să le internalizăm şi să le operaţionalizăm. Acest efort nu este un simplu efort al guvernelor la nivel naţional sau local. Conceptul s-a dezvoltat şi astăzi, vorbim despre un efort de rezistenţă la nivel de societate, ceea ce înseamnă că relaţia cu mediul privat, cu mediul neguvernamental, cu societatea, cu cetăţenii noştri este la fel de importantă ca şi eficacitatea la nivel guvernamental sau interguvernamental”, a mai precizat el.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCampania lui Cîțu pentru șefia PNL, demo pentru prezidențiale. Îl apostrofează pe Orban
Articolul următorPSD îl acuză pe Cîțu că îl imită pe Boc. „A copiat inclusiv sloganul”