Cei doi miniștrii PSD ai Agriculturii și Finanțelor, Adrian Chesnoiu și Adrian Câciu, caută împreună soluții pentru diminuarea impactului creșterilor facturilor asupra fermelor din agricultură. Ei s-au întâlnit ieri pentru a discuta diminuarea impactului preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru gospodăriile țărănești. Aceştia iau în calcul compensarea bonusului de cogenerare şi a costului pentru certificatele verzi, în privinţa energiei electrice, dar şi un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale.

”Vineri, 14 ianuarie 2022, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire de lucru, la sediul instituţiei, cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. În cadrul discuţiilor au fost analizate soluţii pentru diminuarea impactului preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru producătorii agricoli şi cei din industria alimentară. Sunt avute în vedere compensarea bonusului de cogenerare şi a costului pentru certificatele verzi, în privinţa energiei electrice, dar şi un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale”, a informat cele două ministere.

Un alt subiect discutat l-a constituit prelungirea taxării inverse la cereale, care expiră în luna iunie 2022, având în vedere efectele pozitive produse de această măsură, respectiv reducerea evaziunii fiscale şi eliminarea treptată din piaţă a firmelor fantomă create pentru a eluda plata TVA.

 

 

Articolul precedentPrevederile din PNRR erau ascunse specialiștilor din Ministerul Sănătății, afirmă Alexandru Rafila
Articolul următorIstoria PSD în criza facturilor