Dintre sute de catarge care lasă malurile
Câte-or să le înece oare valurile, vânturile?

A fost ziua lui Mihai Eminescu. Prilej de puțină trăire lirică a problemelor cotidiene. Probabil că sub influența interpretării lui Ion Caramitru, românii cugetă eminescian cu un pesimism copleșitor, pornit dintr-o neputință cosmică. Și, totuși, poate că poezia este, din contră, izvorâtă din convingerea puternică în clipa dezrobirii și a Victoriei. Poezia eminesciana poate fi interpretată în dubla cheie: optimistă sau negativă.
Așa cum și “crizele energetice” vin în valuri de mai bine de 10 ani peste poporul român. Ultimul val are forța unui tsunami, dar poate că tocmai amplitudinea efectelor ne va trezi sub impactul devastator.
PSD are talentul de a bandijona rănile oamenilor fără să intervină chirurgical și boala se cronicizează.
La început de an președintele PSD, Marcel Ciolacu, recunoștea că legea plafonării și compensării prețului la energie, votată în noiembrie 2021, de actuala Coaliție, nu a produs efectele scontate, chiar a adâncit criza. PSD a anunțat ca are soluții, dar în contact cu Omicronul, ele nu au mai ajuns pe masa Coaliției. 
Știe PSD rezolvarea? Pare că da, dar nu are curajul să fie chiar PSD cel care încearcă să impună rezolvarea și să pună bisturiul pe rană.
Pentru că, val după val și vânt după vânt, soluțiile jumătăților de măsură în energie au măturat miniștri, Guvernul Tudose, pe Liviu Dragnea și tot așa. Iar în Guvernul Tudose, cel care a trimis în Parlament legea offshore, Marcel Ciolacu era vicepremier.
De ce tratăm la pachet energia electrică cu gazele naturale, de ce cumpărăm de pe bursa de la Viena ce producem  la București?
Vine o nouă săptămână. Cu strategii de comunicare sau cu soluții noi? Cu un Virgil Popescu la fel de insistent de nedumerit în legătură cu ce se întâmplă?
Valurile, vânturile pot să înece, dar și să miște corăbii. Pot să oprească sau să producă energie. Și PSD poate schimba garnitură după garnitură, luptându-se cu aceleași probleme, dar rămânând cel mai mare partid din România. Sacrificând oamenii, inclusiv proprii oameni, și salvând partidul! 
Dintre sute de catarge care lasă malurile
Câte or să înece oare vânturile, valurile?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiniștrii PSD caută soluții pentru salvarea fermelor agricole în criza energiei
Articolul următorMiron Mitrea: Lucian Bode trebuie să se ducă acolo unde se pricepe!