Toate structurile din Ministerul Sănătății nu au cunoscut programele sanitare din PNRR, a declarat aseară Alexandru Rafila pe un post de televiziune. Prevederile le-a găsit pe un stick la Ministerul Dezvoltării, a mai recunoscut el.

Începerea mandatului său de ministru al Sănatatii „a fost mai greu decât mă așteptam”. „Să redai funcționalitatea unui minister paralizat a fost extrem de greu,” a mai adăugat Rafila.

Conform datelor publice, în PNRR sunt alocate 2,45 de miliarde de Euro pentru investiții în sănătate.

„PNRR nu era cunoscut de structurile Ministerului Sanatatii. Acest program nu era la Ministerul Sanatatii, eu cand am preluat mandatul de la dl Cseke a trebuit sa-l caute mult sa-l gaseasca la Ministerul Investitiilor, era pe un memory-stick. Niciuna din cele 22 structuri din Ministerul Sanatatii nu a lucrat la acest program. Noi am gasit pur si simplu un program pe care structurile ministerului trebuie sa-l implementeze si ei nu erau informati asupra lui”, a declarat Rafila, la un post de televiziune.

Attila Cseke a asigurat interimarul de la sănătate, după demiterea lui Vlad Voiculescu, despre care se știe că nu avea dialog cu aparatul de lucru al ministerului, având aproximativ 30 de consilieri personali.

 

Articolul precedentPSD și PNL au cheltuit mai mult decât Coca-Cola și Dacia Renault pe publicitate
Articolul următorMiniștrii PSD caută soluții pentru salvarea fermelor agricole în criza energiei