Liderul PSD Marcel Ciolacu nu crede că România are capacitatea să atragă toți banii pe care Uniunea Europeană ni-i oferă – atât în cadrul exercițiilor bugetare – cât și prin PNRR. În total, România poate accesa aproape 80 de miliarde de euro până în 2027. Propune o împărțire cu mediul privat, conform unei declarații oferite Europei FM.

„Trebuie să facem bugete și să spunem că vom atrage toate sumele pe investiții publice ale statului pentru că nu vom reuși acest lucru. România încă nu are capacitatea administrativă de a atrage toate aceste sume. România în acest moment ar trebui să atragă în jur de 1 miliard de euro pe lună, atunci trebuie cu Ministerul fondurilor, cu domnul prim-ministru gândită acea porțiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură indiferent de cât ar modifica legile de achiziții.”

Marcel Ciolacu a dat ca exemplu Ministerul Sănătății, care are la dispoziție bani atât pentru renovarea și construcția de spitale cât și pentru digitalizarea sistemului sanitar:

„Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute prin PNRR sau prin exercițiile financiare. Acolo trebuie statul român să se așeze la masă și Guvernul României cu mediul privat și să dimensioneze cu mediul privat ce sume pot fi astrase de către sistemul public de sănătate și ce sume trebuiesc atrase către sistemul privat de sănătate.”

Articolul precedentAdrian Năstase a câștigat în instanță “pensia specială”
Articolul următorGabriela Firea, preocupată de excluziunea socială a copiilor europeni