Ministrul PSD, Gabriela Firea, anunță pe pagina sa de facebook că a trimis la Bruxelles planul de acțiune “Garanție pentru copii,” elaborat la recomandarea Comisiei Europene. Ea explică faptul că documentul prezintă soluțiile concrete, menite să asigure un cadru unitar, la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale și garantarea accesului copiilor aflați în situații de vulnerabilitate la o serie de servicii esențiale: educație timpurie, sănătate, locuire, alimentație.  

Îi felicit pe colegii mei din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au lucrat cu profesionalism și dedicare acest document!  

Ca ministru al Familiei sunt coordonatorul național al programului “Garanția pentru copii” și mi se pare esențial ca, alături de reprezentanții tuturor celorlalte autorități implicate în elaborarea acestui plan național de acțiune, să găsim soluții concrete și realiste, care pot face diferența pentru viața a peste un milion de copii români, aflați în situații vulnerabile din diverse motive. 

Odată cu acest plan de acțiune pentru implementarea „Garanției pentru copii”, avem un mecanism în plus pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre copiii din România, prin oferirea de servicii de educație timpurie și îngrijire, prin oferirea unei mese sănătoase în cadrul școlii, a unor servicii de sănătate sau prin asigurarea unor condiții de locuire decente. 

Într-un studiu al Comisiei Europene, România era pe primul loc în topul riscurilor de excluziune socială la copii.

Articolul precedentMarcel Ciolacu vrea să împartă banii europeni cu mediul privat
Articolul următorCine este europarlamentarul care a comparat România cu „Vestul sălbatic american”?