Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la Buzău, că România are o creştere economică mai mare decât în zona euro, ceea ce este îmbucurător, şi că ţara noastră va intra în recesiune, dacă zona euro va intra în recesiune, dar momentan nu este declanşată o criză economică şi o recesiune în zona euro. ”E normal în contextul actual, să nu mai avem aceeaşi creştere economică”, a spus preşedintele PSD, potrivit News.ro.

El a precizat că ”în România este o creştere economică mai mare decât în zona euro, ceea ce este îmbucurător”. ”Chiar este o creştere bună faţă de ce se estima să fie cu impactul războiului din Ucraina”, a declarat Ciolacu, precizând că a discutat şi cu comisarul pe economie, Gentiloni. El a afirmat că ”România va intra în recesiune, dacă zona euro va intra în recesiune, dar momentan nu este declanşată o criză economică şi o recesiune în zona euro”.

Adrian Câciu, ministrul pesedist al finanțelor, e și mai optimist.

Fiind întrebat dacă avem nevoie de bani de la FMI, el a spus că “România, deocamdată, are foarte mulţi bani la dispoziţie din partea Uniunii Europene şi nu are decât să-i cheltuie. Atât trebuie să facă, să găsească soluţia să absoarbă fondurile europene. Sunt banii care sunt vin din exerciţiul financiar în derulare care pot să ţină România pe următorii doi ani fără probleme.”

 

Articolul precedentAdrian Chesnoiu temperează frica de creștere a prețurilor la alimente
Articolul următorAjutor de stat de 1 milion de Euro pentru companiile românești