Pe fondul analizelor despre gradul de împrumuturi externe şi a dobânzilor aferente, mai multe voci susţin că România se împrumută scump. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, zice că ministrul de finanţe liberal se împrumută cu 915 Euro pe secundă. 

“Guvernarea liberală, total lipsită de cea mai mică strategie, plus efectele pandemiei mondiale, au ruinat țara la propriu. Economia este la pământ, cu 400.000 de oameni care au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 care sunt în șomaj tehnic. Comparativ cu alte țări europene, România e pe locul 3 la creșterea șomajului.

Statisticile arată că PIB a scăzut cu 14,4% în trimestrul II, iar industria cu 12,4% în martie față de februarie. La fel de trist și de grav este că România înregistrează o datorie mai mare cu 74,4 miliarde lei în doar 6 luni – 915 euro/secundă, aproape 390 milioane euro pe zi – în condițiile în care PSD a făcut împrumuturi de 79 miliarde de lei în 3 ani.

Acestea sunt consecințele lipsei de măsuri ale guvernului pentru susținerea economice, în contrast cu celelalte state din UE.

Am ajuns să trăim din injecții otrăvite, fiind la mâna străinilor care ne împrumută, pentru a supraviețui!

Liberalii ne dovedesc zi de zi incapacitatea de a gestiona problemele românilor, de a asigura salarii, pensii, alocații, pentru că alte facilități pentru cetățeni nu sunt în stare să pună în aplicare!

Rușine să vă fie, distrugătorilor de țară! Ne condamnați să trăim într-o Românie pe care, din cauza incompetenței voastre, o sărăciți pentru viitoarele decenii!”- a scris Arsene pe pagina sa de facebook.

Articolul precedentALERTĂ COVID-19. Şerban Nicolae pledează pentru libertate în spaţiile deschise
Articolul următor“Liberalii şi-au schimbat sloganul: „Pentru noi înşine,” anunţă senatorul PSD Eugen Teodorovici