O companie franceză de producţie a laptelului şi a produselor derivate închide două fabrici în judeţul Suceava, concediind mai mult de 150 de oameni, anunţă deputatul PSD Eugen Bejinariu, într-un comunicat intitulat “Guvernul papă-lapte importat. Nerozia conduce România!”

Parlamentarul de Suceava susţine că datele statistice relevă o creştere a consumului de lapte la nivel naţional. 

El mai susţine că guvernul nu a discutat nimic cu investitorii.

“Importul de lapte brut s-a majorat cu 18.206 tone, faţă de perioada similară a anului trecut, totalizând 62.739 tone, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate luni, 13 iulie.

Eugen Bejinariu mai arată că sute de oameni își pierd locul de muncă în Suceava: „Mii de vieți sunt brusc afectate doar la noi în județ, doar de decizia unei companii, în doar o industrie. Putem multiplica acest exemplu, îl putem extrapola la mai multe industrii”.

141.664 de contracte individuale de muncă erau suspendate la sfârșitul lunii iunie, după cum arată cifrele Inspecţiei Muncii, iar 429.585 încetate, conform datelor din 28 mai.De atunci, Ministerul Muncii nu a mai transmis actualizări privind evoluția acestora”, mai spune Bejinariu.​

Articolul precedentAbsurdistan. Iohannis a ieșit în fața românilor să-i convingă că „Legea carantinei trebuie implementată!” și că PSD este de vină pentru COVID
Articolul următorLucian Romaşcanu, replică la atacul lui Iohannis: Corectăm aberaţiile PNL din Legea carantinei