Președintele Klaus Iohannis a avut o ieșire în spațiul public pentru a comunica cetățenilor că legea carantinei trebuie să treacă, că e spre binele poporului și că singura problemă, înainte de oricare alta, este Partidul Social Democrat. Mare parte din discursul președintelui s-a concentrat pe nesupunerea PSD în a vota orbește.
Monica Ionescu
În discursul susținut de președintele țării marți, acesta a spus că „PSD va fi vinovat pentru toți românii care se îmbolnăvesc de coronavirus, dar și pentru cei care mor de boală, dacă nu votează legea carantinării”. În continuare, Klaus Iohannis a demonizat partidul în opoziție:
„E foarte greu de luptat cu această boală și am spus că acum nu este momentul unor dispute politice. Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum când este în discuție o lege foarte importantă legat de izolarea și carantinarea persoanelor. Este nevoie urgentă de această lege. PSD a venit cu argumente care sunt false. Zicea că Guvernul trebuia să vină mai repede cu această lege. Guvernul nu avea cum până nu se publicau raționamentele CCR.
PSD spune că e o lege prost făcută. Acesta e scopul dezbaterii să repare orice lege.
PSD tergiversează și pe mine mă surprinde acest cinism de care dă dovadă PSD, tegiversând această lege.
PSD privează guvernul de instrumente de luptă cu pandemia. Această tergiversare, prin care PSD vrea să pară interesat, poate să coste viața a zeci sau sute de români. Reiau apelul către Parlament. Aprobați o formă bună a legii! Astfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci de români. Această tergiversare este intolerabilă”, a declarat Iohannis.

Articolul precedentPreședintele Iohannis: Sunt siderat de modul în care PSD reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei. Mă surprinde cinismul exagerat
Articolul următorEugen Bejinariu: Guvernul Papă-lapte nu e interesat de fabricile de lapte