După ce Klaus Iohannis a ieşit cu o declaraţie extrem de dură: “PSD va fi vinovat de morţii de coronavirus dacă nu votează Legea carantinei,” purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, face o disecţie a discursului prezidenţial, la Antena 3.

„Dumnealui are acel enunț permanent, care spune „citesc până înțeleg”, „privesc cu atenție și îngrijorare”. Nu înțelege urgența cu care s-a lucrat în Parlament. (…) Aceste acuze nu sunt îndreptățite. (…) Noi suntem puși în situația de a corecta aberațiile pe care le-a făcut PNL, în contextul în care această lege va afecta zeci, sute de mii de oameni. Forma în care a venit în Parlament nu ar fi fost promulgată de președinte, pentru că nu avea cum să fie promulgată o asemenea aberație. În acest moment există discuții în primul rând cu Guvernul care trebuie să-și susțină aceste stipulări, trebuie să vină organizații care apără drepturile oamenilor, trebuie să vină CSM la discuții, pentru că este nemaiîntâlnită o astfel de lege. Nu poate fi votată pe repede înainte”, a spus Romașcanu, la Antena3.

Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit public astăzi cu o nouă acuzaţie la adresa PSD, pe motiv că întârzie deliberat votarea legii necesare pentru perioada pandemiei. S-a declarat “siderat de felul cum reacţionează PSD în Parlament.”

Articolul precedentEugen Bejinariu: Guvernul Papă-lapte nu e interesat de fabricile de lapte
Articolul următorMarcel Ciolacu: Klaus Iohannis şantajează Parlamentul