Pe vremea guvernelor PSD succesive, Liviu Dragnea era certat nu doar cu președintele Klaus Iohannis, ci și cu Nicolae Ciucă, pe atunci șeful Marelui Stat Major al Armatei.  Motivul? Ministrul social democrat al apărării, Gabriel Leș, era scos din schema achiziționării rechetelor Patriot.  După anunțul făcut de șeful SMA, în replică, Liviu Dragnea a spus în 2017: „Ce nu mi-a plăcut  a fost declaraţia şefului Statului Major, care a anunţat deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi, au finalizat procedurile? Nu e bine să aştept derularea procedurilor totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare”. La acea vreme, Liviu Dragnea era nemulţumit că Nicolae Ciucă refuza să negocieze contractele privind achiziţia de armament cu ministrul Apărării de la PSD. În schimb, Ciucă făcea tandem cu Iohannis, aflat în război cu Liviu Dragnea.

În decembrie 2018, expira mandatul lui Ciucă SMA. Ministrul PSD al Apărării, Gabriel Leş, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a refuzat propunerea preşedintelui. Klaus Iohannis a cerut prelungirea cu un an a mandatului lui Ciucă.

„PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării. Nu există o propunere valabilă pentru şeful Statului Major al Armatei”, declara preşedintele Klaus Iohannis, după o şedinţă CSAT din 28 decembrie 2018, anunţând că a semnat decretul prin care i se prelungeşte cu un an mandatul lui Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major. Disputa s-a mutat la tribunal. Guvernul condus de Viorica Dăncilă a contestat în instanţă decretul prezidenţial, însă judecătorii i-au dat dreptate lui Klaus Iohannis. Ciucă rămânea astfel şeful militar al Armatei.

 

Articolul precedentMircea Toma CNA și Băsescu – Petrov, doi frați pătați? – se întreabă Gușă
Articolul următorCiucă – președinte PNL, Ciolacu rămâne premier!