Postul de radio Gold FM este supus unei campanii de sancțiuni a Consiliului Național al Audiovizualului. A primit o primă amendă de 50.000 de lei, pentru ca apoi a doua de 110.000 de lei, pe motiv că nu are o atitudine “corectă politic” și nu merge, conform unui membru, pe linia euroatlantică.

Postul este deținut de Andrei Gușă, fiul lui Cozmin Gușă.

Gușă se întreabă într-un articol pe Solid News dacă „Mircea Toma – CNA și BĂSESCU – PETROV, doi frați pătați?”

“Unchiul lui Mircea Toma de la CNA a fost un colonel, comunist cu 7 clase, deci necalificat și fără liceu, dar care pilota elicopterele lui Gheorghiu Dej sau Ceaușescu, așadar era un „mahăr” în vremurile de tristă amintire,” mai spune Gusă.

“Din această poziție privilegiată și-a angajat în 1980 nepotul la Institutul de Medicină al Aviației pe poziția de psiholog, deci cineva care aviza în dosarele piloților români. Și cum o asemenea îndeletnicire trebuia supervizată corespunzător, Mircea Toma a ajuns în coordonarea Direcției 4 a Securității Statului. Câteodată unii piloți nu trebuiau să primească avizul psihologic, dar alții da, deci era nevoie de personal „disciplinat” printre psihologii institutului, așa cum Toma s-a dovedit a fi. Arhivele Direcției 4 au fost secretizate în 1989 de către cei ce-au preluat puterea de la Ceaușescu, tocmai pentru că printre ei se aflau multe rude de militari, așa cum e și Toma, dar și Băsescu. Iar aceste arhive n-au fost predate niciodată la CNSAS (probabil că printre cei vizați putem găsi până și personaje ca Ciucă-plagiatorul), însă documentele în baza cărora Băsescu a devenit Petrov, fiind condamnat, provin și-au fost alese cu penseta chiar din arhiva secretizată de la MAPN!

Forța lui Hăpău și a rețelei DUDU (Ionescu) provine chiar din administrarea clandestină a acestei arhive, în baza cărei administrări îl au în mână și pe viitorul președinte PNL, dar și pe mulți alți politicieni și jurnaliști, despre care am aflat zilele astea. Dar tot așa îl pot avea în mână și pe psihologul Mircea Toma-CNA, cel ce le execută ordinele, fie și-n baza listei negre a presei, impuse de Ciucă, despre care am întrebat oficial de două săptămâni, dar n-am primit răspuns. Deci, cum ar fi ca Mircea Toma, cel care a vegheat (bine finanțat) la libertatea presei, timp de peste două decenii, să fie un securist ordinar?! Care azi a primit misiune nouă la CNA. „Fi-ne-ar scărbă!”, cum se zice cu obidă printre români …”, concluzionează autorul.

 

Articolul precedent“Orban – fără meserie” i-a furat Mariei Grapini mesajul: “meseria – brățară de aur”
Articolul următorCum a pierdut Liviu Dragnea războiul cu Nicolae Ciucă