Uniunea Salvați România este reprezentata în București de persoane care și au făcut o afacere din contestarea planurilor urbanistice zonale și a autorizațiilor de construcție. Este concluzia emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Clotilde Armand și Nicusor Dan sunt două astfel de exemple, cel puțin cel din urma fiind un fericit destinatar a donațiilor publice, în euro și cu liniștitor de multe zerouri. 
“Când era marea privatizare în România erau firme specializate in a se înscrie la licitații. Ele nu voiau sa ia acele obiective, cum a fost Murfatlar. Și aceste firme bine conduse și cu un staf economic serios, dar fără nimic altceva, depuneau oferte și i băgau în corzi pe cei care voiau cu adevărat sa producă. Pe care apoi ii chemau la negocieri. Și fără sa câștige licitația, nefăcând altceva decât sa depună oferte și observații la ofertele celorlalți, se retrăgeau la momentul oportun contra unei sume considerabile. Asa este și cu atacurile la PUZ uri”,a explicat consultantul politic, Miron Mitrea, schema de acțiune a USR, completând ca “astfel faci bani frumoși și cu banii obținuți pozezi și drept fată mare în politică. Moderatoarea emisiunii, Alexandra Păcuraru, a evidențiat politica definitorie pentru USR de a fugi de orice responsabilitate, pe care producătorul emisiunii Iulian Leca o bănuiește ca fiind “o dovada de inteligenta politica”.
Dar Miron Mitrea a pus punctul pe I: ” USR este un partid capusa, pentru alegerile locale cel puțin, la fel cum este Pro România în stânga, încearcă sa se agațe de PNL pentru ca ei nu au experienta și nici nu cred ca vor avea succes. Ne vom uita cu mare dragoste cum dl Barna, care a făcut bani cu fonduri europene de a lungul timpului, fost secretar de stat și învârtitori de fonduri, face acum pe fata mare ca nu a guvernat și nu a pus mana la cașcaval “.

Articolul precedentMiron Mitrea: oamenii se îmbolnăvesc cu deosebire la distractie
Articolul următorCine papușează statul roman?