Nu la munca se îmbolnăvește lumea, chiar dacă sunt și astfel de focare ici colo. La distracție! Or, distracția nu e obligatorie pe timp de epidemie. Fraților, suntem nebuni? Pentru un pic de distracție pe care putem sa o amânăm ne punem în risc pe noi și familiile noastre?
Comentariul aparține consultantului politic, Miron Mitrea, care a sugerat Guvernului sa tina cont de aceste observații în ceea ce privește restricțiile impuse. Vama Veche, Mamaia, cluburile, localurile din Centrul Vechi sau terasele de fițe din Herăstrău sunt zonele care trebuie vizate, pentru ca de acolo se difuzează virusul.
In ceea ce privește protestele organizate cu încalcarea normelor de distanțare fizica, Miron Mitrea a atras atentia ca libertatea unei persoane nu poate încălca dreptul celorlalți la viata și la sănătate. “Pe unii i am văzut în Piața Victoriei, i am văzut și în Belgrad, i am văzut și în SUA, i am văzut și în Franța, i am văzut și în Germania, în Atena, în Sofia, țipând în gura mare ca li se limitează drepturile fundamentale. Unul din drepturile fundamentale este dreptul la viață, al doilea, dreptul la sănătate. Și al lui, dar și al meu. Libertățile individuale sunt în comunitate. Libertatea unuia nu poate încalca libertatea mea. Adică, poate, dar eu nu sunt de acord cu asta. În momentul în care acești indivizi protestează ca li se încalcă libertățile, ei de fapt încalcă libertatea mea. Pentru ca sunt foarte preocupat, am 5 copii, nepoți, familie, mama de 92 de ani, dacă suntem cu mintea la noi toți suntem preocupati ce se întâmplă cu oamenii din jurul nostru”, a explicat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii.  Cea mai mare problema în lupta cu epidemia este fuga de responsabilitate a politicienilor, de la Putere și din Opoziție deopotrivă. Miron Mitrea a arătat ca îl admira pe președintele Donald Trump care, convins de nevinovăția prietenului sau, l a eliberat pe Roger Stone. A luat o decizie cu care putem fi de acord sau nu, dar și a asumat o, avea dreptul legal sa o facă și a făcut o, n a dat o pe după pomi, n a dat o noaptea și a asumat o. La noi, niciun politician nu are curajul sa vina sa spuna: asta este legea carantinarii și izolării, mi o asum. Nicio lege nu este buna pentru toată lumea. Nu, toată lumea, indiferent dacă e la guvernare sau e Opoziția, joaca cu fundul în doua scaune ca să zica, dacă a trecut legea și e proasta, noi am făcut dar, ceilalți sunt de vina, dacă nu trece, noi am vrut, dar ceilalți. Este nevoie de o lege care sa clarifice România! Este inconsistenta liderilor politici, care nu vin cu proiecte și, mai ales, nu și asuma raspunderea de a merge cu realizarea lor pana la capăt”, a precizat Miron Mitrea.

Articolul precedentIulian Iancu: vom avea o cădere economică de 14,5%, anul acesta
Articolul următorCulisele Puterii: USR capuseaza politic PNL