Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac fără precedent la partenelii liberali din axul de guvernare. „Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor. Dar adevărul e unul singur: politica în energie o face Ministerul Energiei. Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă. Dar OPCOM, domnul Ionescu i-a avertizat pe Cîțu (fostul premier PNL, n.r.) și Virgil Popescu (ministrul Energiei, n.r.) despre ce se va întâmpla, dar i-au râs în nas”, a spus Ciolacu.

“Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a șmecherilor din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare. Chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu. „E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei”, a adăugat el.

Președintele PSD i-a fixat un dead-line ministrului energiei. „Domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioadă următoare, când energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025”, a mai spus Ciolacu. El a adăugat, pe de altă parte, că prețul energiei pentru consumatori nu se va schimba.

Articolul precedentAdrian Năstase pledează pentru reluarea proiectelor româno-chineze
Articolul următorCine se bate pentru leafa de 10.000 de Euro a șefului ANRE