Funcția de președinte al ANRE este extrem de bănoasă. Bătălia pentru locul lui Chiriță, care va rămâne vacant din luna octombrie, stârnește mari “contracturi” verbale între PNL și PSD. Conform legii de organizare, impunerea membrilor în Consiliul de Administrație nu se face pe baza algoritmului parlamentar. Partidele de la putere impun.

La funcția de președinte al instituției, PSD l-ar susține pe Răzvan Nicolescu sau Paul Stănescu, în timp ce PNL l-ar dori la cârma ANRE pe Teodor Atanasiu sau un apropiat al taberei controlate de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. La UDMR, lucrurile sunt sigure, adică un nou mandat pentru Nagy-Beke Zoltan.

Într-o intervenție telefonică, la un post de televiziune, fostul ministru al energiei, Nicolescu, a spus că nu dorește să-și întrerupă activitatea într-un organism european.

Actualul președinte al Autorității Naționale de Reglementare a Energiei, Dumitru Chiriță, a fost propus de pSD în 2017 pentru funcția de președinte. Noul PSD nu-l mai susține însă.

Toți politicienii fug de asumarea consecințelor crizei facturilor la energie. Compensarea anunțată de guvern este mică. Marcel Ciolacu a lansat un atac fără precedent împotriva liberalilor, atacându-l pe ministrul energiei, Virgil Popescu.

În Austria, guvernul federal se gândește, în funcție de landuri, să acorde un voucher de 150 de euro. În Marea Britanie se vor da 400 de lire sterline. În România, un bilet de valoare de 250 de lei și acela plătit din două-n două luni.

Articolul precedentCiolacu cere ca ministrul Popescu să vină cu soluții la criza energetică
Articolul următorPiedone & sun pierde friptura de la sectorul 5