PSD are nevoie de mai multă încredere în sine. Ani la rând și-a început ziua politică cu revista presei și și-a notat cu acrivie observațiile din toate părțile. Astăzi mai mult ca niciodată are nevoie să – si definească 3 obiective politice majore și să le urmărească cu perseverență, indiferent de ce se spune în  presă și din partea celorlalte partide. 
 Ce interese a afectat moțiunea PSD de a suscitat  dezbateri mai aprige decât falimentul guvernării în plină competiție internă de partid?
Moțiunea a determinat identificarea PNL cu guvernarea și a obligat la solidaritate taberele a doi premieri. Iar premierul actual a ridicat piatra și a și aruncat o data la adresa USRPLUS, dar și-a apărat guvernarea, ceea ce a dus la contra-ofensiva progresiștilor. Alegerea lui Vlad Voiculescu, singurului ministru remaniat, în fruntea USRPLUS București este cel mai bun indiciu al contraofensivei. Este o mișcare cu bătaie lungă în sensul unei preluări ostile de către USRPLUS a frâielor. Și nu întâmplător se produce pe terenul agențiilor guvernamentale și privește amenințător în direcția președintelui, Klaus Iohannis. Dușmanilor din interior ai guvernării le-au luat fața și caimacul acțiunile PSD. Contestările interne au pierdut din vizibilitate și se confundă cu acțiunile Opoziției.
În strategiile de război comasarea trupelor este o decizie neinspirată care te expune la incercuire din partea dușmanilor. Nu întâmplător, imediat după moțiune, USRPLUS și AUR și au amintit de obiectivul comun al alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Florin Cîțu a fugit în Parlament din calea lui George Simion, a fugit apoi din organizația de bază, de la sectorul 5, și a lăsat să se vadă că este dispus să fugă mai repede decât se anticipa.
Florin Cîțu a lăsat sânge cum se spune la vânătoare și atrage animalele de pradă. Dintr-un act de noblețe, Ludovic Orban îl ține de mână sub privirea atentă a șefului statului. Doar ca toți se afla adunați într-o depresiune și sunt prinși exclusiv de discuțiile dintre ei. Sunt într-un pas, asemenea trecerii de la Posada și pe deasupra trec pietroaiele dintre internationaliști și suveraniști. Doar că până la comasarea liberalilor, Coaliția s-a adunat sub bagheta lui Klaus Iohannis. Iar PSD nu trebuie decât să nu  coboare în vâlcea și să se lase duși cu vorba. Agenda publică, nu agenda politică! Cetățenii și nu aranjamente politice! Pentru că politicienii de la putere sunt prinși cu gâlceava și fac orice mai puțin să guverneze.

Sursa: Realitatea Din PSD