Fostul ministru al turismului Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu, a prezentat jurnaliştilor locali, pachetul PSDde legi pentru criza coronavirus, votat şi trimis spre promulgare. 

“În plină criză provocată de răspândirea virusului COVID-19, PSD vine cu soluții. O serie de măsuri vitale propuse de Partidul Social Democrat din România pentru gestionarea acestei situații și protejatea cetățenilor și a firmelor, în special a celor mici și mijlocii au fost votate în Parlament, în ciuda opoziției parlamentarilor PNL:1. Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.2. Amânarea plății utilităților pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)3. Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS-ului de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.4. Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii”, spune Bogdan Trif, preşedinte al PSD Sibiu.

Articolul precedentStreinu Cercel îl contrazice pe Rafila. Vom sta mai mult în casă
Articolul următorViceprimarul Bădulescu anunță că s-a găsit soluția pentru carantinați: vor fi rechiziționate hotelurile!