După ce Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a promis că după 15 mai vom putea ieşi din casă, dar cu unele îngrădiri, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a spus că vom mai sta în case din cauza coronavirusului încă opt săptămâni.

Acest lucru înseamnă 6 iunie.

”15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema,” a zis Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel.

”Trebuie să aplicăm un plan de măsuri în forță. Dacă ținem planul de măsuri actual, terminăm în opt săptămâni începând de mâine”, a subliniat profesorul la Antena 3.

Datele se pot schimba de la săptămână la săptămână în funcție de cum va evolua situația.

Până duminică 5 aprilie, în România, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Graficul îmbolnăvirilor e ascendent. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate.

Articolul precedentÎn ce condiţii poţi merge la părinţii aflaţi în alte localităţi?
Articolul următorBogdan Trif: SOLUȚIILE PSD pentru gestionarea crizei au fost VOTATE în Parlament! PNL a votat din nou ÎMPOTRIVĂ!