Ca parte a planului strategic de dezvoltarea a agriculturii românești, Adrian Chesnoiu, ministrul de resort, a propus o schemă de ajutor de stat pentru fermierii români.

Comisia Europeană a aprobat, marţi, soluția românească, în valoare de 91 milioane de euro (453 milioane de lei) pentru a sprijini crescătorii de bovine, porcine şi păsări în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, conform Agerpres.

Astfel crescătorii de păsări, bovine și porci pot depune o cerere de finanțare condiționată a deficitelor din pandemie, până la data de 30 iunie 2022.

Sprijinul maxim e de 290.000 de Euro, în lei.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunţa că peste 95.000 de crescători de animale vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de circa 454 de milioane de lei pentru compensarea unei părţi din pierderile pe care le-au înregistrat în ultimii doi ani, cauzate de restricţiile sanitare şi perturbarea lanţurilor de aprovizionare.

„Sprijinim crescătorii de animale prin acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa şi a contracara o parte din pierderile pe care fermierii le-au înregistrat în ultimii doi ani, cauzate de restricţiile sanitare şi perturbarea lanţurilor de aprovizionare. Prin acordarea acestui sprijin în valoare totală de aproape 454 de milioane de lei, complementar celorlalte programe de sprijin destinate sectorului zootehnic, oferim fermierilor ajutorul de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii de normalitate”, declara Chesnoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Articolul precedentEmmanel Macron a câștigat prezidențialele din Franța
Articolul următorAzomureș reia parțial producția de îngrășăminte