Consilierii aleși ai partidului Uniunea Salvați România (USR, fuzionat cu PLUS), au refuzat să depună jurământul față de cetățenii care i-au ales, cu mâna pe biblie și incheind cu „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Situația s-a petrecut atât la București, la instituirea noului primar, Clotilde Armand, și a consilierilor locali ai Primăriei Sector 1, cât și la Brașov. Surse din partid susțin că acest „boicot”, care are ca țintă Biserica Ortodoxă Română, s-a petrecut în mai multe orașe și va continua.
Useriștii au fost singurii care au refuzat să atingă Biblia sau să folosească sintagma religioasă, citindu-și jurământul de pe o coală de hârtie.
Deși a fost vizibil faptul că aceasta a fost o strategie a partidului, Dan Barna, present la preluarea mandatului de primar a colegei Clotilde Armand, a motivat jurnaliștilor de la EVZ.ro prin faptul că „e dreptul fiecăruia să aleagă dacă folosește sau nu formula religioasă”.
Toți cei 9 consilieri locali USR Plus au optat și au semnat declarații cum că refuză să spună „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.
Clotilde Armand a folosit această formulă, însă abia în dimineața zilei de ieri s-a decis să o facă. „S-a răzgândit în ultimul moment”, au declarat surse din Primăria S1.
Locuitorii Sectorului 1 nu au apreciat acest gest de sfidare, consilierii respectivi fiind oameni care au fost văzuți în timp ce participau în Biserici la diverse evenimente religioase: nunți, botezuri, înmormântări etc.

Articolul precedentAlexandru Rafila atenționează ca ne îndreptăm spre 10 000 de cazuri
Articolul următorMihai Tudose readuce în atenția publicului scandalul sacilor cu voturi de la Sectorul 1