Noul ministru al transporturilor are o propunere inedita: filmarea cu drone a șantierelor de autostrăzi.

În programul de guvernare sunt prevăzuți 13.000 de km de reabilitări rutiere.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, după audierile din comisia de transport, că intenționează să arate românilor, live, cu ajutorul dronelor, ceea ce se întâmplă pe şantiere. “Să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România”, a precizat Grindeanu, care a primit aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

“Experienţa mea legată de acest domeniu (al transporturilor – n.r.) a fost în cei patru ani în care am fost viceprimarul Timişoarei şi am răspuns în mod direct de acest domeniu, şi eu cred că lucrurile sigur nu au mers la ritmul în care mi-aş fi dorit, dar au mers destul de bine şi am învăţat de acolo să stau şi să îi urmăresc foarte atent pe toţi. Vă asigur că voi face acest lucru. Şi vă mai asigur că una dintre primele măsuri pe care le voi lua atunci când o să vină bugetul este să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România. Ăsta este un lucru care se face simplu cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ceea ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru în România. Ăsta e unul dintre primele lucruri pe care le voi face”, a susţinut Grindeanu, după audierile din cele două comisii de specialitate.

Conform calculelor, în 1064 de zile de guvernare, care au mai rămas până în toamna anului 2024, când vor avea loc noi alegeri, în România se vor construi sau reabilita 13 km pe zi.

Articolul precedentNumele viitoarei coaliții de guvernare
Articolul următorO militantă anti-PSD va ajunge președintele Parlamentului European