Manfred Weber a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Roberta Metsola a fost desemnată candidata grupului pentru preşedinţia Parlamentului European cu peste 64% din voturi, fapt confirmat de grup printr-un comunicat. Ea are toate șansele să ajungă președintele Parlamentului European, pentru că există o înțelegere între PPE și S&D pentru rotația o dată la doi ani a poziției de șef al Parlamentului. În prezent, social democratul Sasoli este în funcție.

“Romanii au ieșit în stradă iarna pe zăpadă, au fluturat steaguri europene pentru că ei cred într-o Europă care e nu e doar un bloc economic ci garanția unor valori comune și promisiuni împărtășite. Și acum nu vorbim doar despre România, e vorba despre noi toți. Ceea ce se întâmplă la București îi afectează și pe cei de la Paris. Suntem diferiți ca națiuni, dar suntem legați. Iar dacă statul de drept e o problemă într-unul dintre state toate celelalte sunt afectate și iată de ce Comisia are dreptul să acționeze de câte ori are loc o amenințare.

Eu m-am întâlnit cu câțiva dintre românii care militează pe străzi, e vorba de pensionari, profesori, studenți, ei nu sunt politicieni, ei își doresc o țară și o uniune unde toată lumea e tratată egal în fața legii, corupția e eradicată și unde a câștiga niște alegeri nu înseamnă că ai dreptul să divizezi o țară ața cum vrei tu. Închei prin a spune: Multumesc, vă auzim, de acolo de pe stradă!”, a spus ea în timpul protestelor de la București, din anul 2018.

Roberta Metsola e europarlamentar maltez. Ea a ajutat grupul susținătorilor Laurei Codruța Kovesi pentru ca aceasta să ajungă procuror European, chiar șef al EPPO.

Articolul precedentSorin Grindeanu va filma cu drone șantierele de construcție ale autostrăzilor
Articolul următorDe ce nu se poate reîntoarce Robert Negoiță în PSD?