Manfred Weber a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Roberta Metsola a fost desemnată candidata grupului pentru preşedinţia Parlamentului European cu peste 64% din voturi, fapt confirmat de grup printr-un comunicat. Ea are toate șansele să ajungă președintele Parlamentului European, pentru că există o înțelegere între PPE și S&D pentru rotația o dată la doi ani a poziției de șef al Parlamentului. În prezent, social democratul Sasoli este în funcție.

“Romanii au ieșit în stradă iarna pe zăpadă, au fluturat steaguri europene pentru că ei cred într-o Europă care e nu e doar un bloc economic ci garanția unor valori comune și promisiuni împărtășite. Și acum nu vorbim doar despre România, e vorba despre noi toți. Ceea ce se întâmplă la București îi afectează și pe cei de la Paris. Suntem diferiți ca națiuni, dar suntem legați. Iar dacă statul de drept e o problemă într-unul dintre state toate celelalte sunt afectate și iată de ce Comisia are dreptul să acționeze de câte ori are loc o amenințare.

Eu m-am întâlnit cu câțiva dintre românii care militează pe străzi, e vorba de pensionari, profesori, studenți, ei nu sunt politicieni, ei își doresc o țară și o uniune unde toată lumea e tratată egal în fața legii, corupția e eradicată și unde a câștiga niște alegeri nu înseamnă că ai dreptul să divizezi o țară ața cum vrei tu. Închei prin a spune: Multumesc, vă auzim, de acolo de pe stradă!”, a spus ea în timpul protestelor de la București, din anul 2018.

Roberta Metsola e europarlamentar maltez. Ea a ajutat grupul susținătorilor Laurei Codruța Kovesi pentru ca aceasta să ajungă procuror European, chiar șef al EPPO.