Mai vechiul proiect de construcție a autostrăzii Timișoara – Moravița este luat din nou în discuție. Încă din 2020 s-au alocat fonduri de la ministerul transporturilor pentru studiile de fezabilitate.
În cadrul unei vizite la Timișoara, Sorin Grindeanu, a anunţat că urmează să aibă o întâlnire cu ministrul sârb al Transporturilor. Potrivit ministrului, cei doi ar urma să discute despre proiectul comun al celor două ţări de construire a unei autostrăzi.
„Un proiect important este cel legat de autostrada Timişoara – Moraviţa. S-au făcut paşi importanţi, îmi doresc şi există primele contacte, nu e stabilită încă data, mi-aş dori să fie această întâlnire la Timişoara cu omologul sârb astfel încât ultimele semne de întrebare să fie înlăturate. Îmi doresc ca acest proiect să intre în linie dreaptă, să nu mai fie întârziat şi să existe un calendar clar.
În acest moment este în derulare un contract semnat în martie 2020 pentru elaboararea studiului de fezabilitate. Asta înseamnă că pe parcursul anului, în toamnă, ar trebui să se termine acest studiu de fezabilitate şi să intrăm la proiectare şi execuţie. E necesară o întâlnire cu partenerii sârbi pentru a elimina ultimele semne de întrebare care pot bloca acest proiect”, a declarat Sorin Grindeanu, vineri, la Timișoara.

Articolul precedentHoria-Miron Constantinescu revine la conducerea ANPC
Articolul următorPentru Daniel Băluță, anul 2022 va fi al marilor investiții în infrastructură