PSD și PNL își pasează responsabilitatea eșecului planului de reducere a facturilor la energie. Sondajele de opinie arată că ambele formațiuni pierd din proasta gestionare a crizei energetice. Luni seara, liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit, dar fără a avea o soluție comună.

Printre măsurile pe care le vor propune social democrații se numără reducerea TVA la energie de la 1 februarie, plafonarea prețului energiei la o valoarea mai mică decât cea stabilită anul trecut precum și majorarea plafonului de consum din actuala lege pentru consumatorii casnici, suprataxarea profitului pentru producători la pachet cu plafonarea marjei comerciale pe lanț.

„Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale este suportabilă de către bugetul statului și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie”, a declarat luni Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Fostul ministru de finanțe Orlando Teodorovici susține că nu se poate reduce TVA-ul la energie fără notificarea prealabilă a Comisiei Europene.

 

Articolul precedentEugen Orlando Teodorovici, semnal de alarmă: TVA la energie nu se poate reduce, fără informarea Comisiei Europene
Articolul următorPSD dă de pământ cu Legea Popescu de reducere a facturilor la energie