Guvernul susţine că a primit avizul Comisiei Europene privind ajutorul de stat acordat firmelor româneşti. Momentan nu există niciun plan public de relansare economică. Prelungirea Situaţiei de Urgenţă poate duce la falimente în masă. Senatorul PSD Miron Smarandache susţine că cea mai bună soluţie e testarea în masă şi repornirea economiei.

Din ceea ce românii pot observa cu ochiul liber, Guvernul nu a venit până acum cu nicio soluție de repornire a economiei. Președintele a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă o lună, dar nimeni nu a prezentat vreun act normativ care să deblocheze economia și să redea șanse la un trai decent românilor care au rămas fără locurile de muncă.
Singura decizie a guvernanților este cea a declarării unui șomaj național în masă, în paralel cu izolarea socială, însă aceste aspecte nu țin de cald românilor, care așteaptă deja de prea mult timp declanșarea procedurilor de testare în masă a populației.

În loc să testeze în masă, soluția găsită de PNL este halucinantă, respectiv extinderea șomajului tehnic la bugetari. În acest timp, Guvernul ne ţine în casă deoarece este incapabil să identifice potențialele surse de transmitere a bolii.
Testarea în masă este soluția cea mai rapidă pentru repornirea economiei. În schimb, fără nicio rațiune profesională și vreun studiu de impact, Guvernul optează pe șomajul tehnic în masă în rândul bugetarilor, afectând astfel grav anumite sectoare de activitate cu rol vital în această perioadă!, a declarat senatorul PSD Miron Smarandache.

Articolul precedentDeputatul PSD Andrei Pop îi atrage atenţia lui Klaus Iohannis despre rolul parlamentului
Articolul următorVasilescu își critica succesoarea pentru revenirea la contractele part-time