Sub titlul “Veşti bune: PSD a fost pus sub tutelă”, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu al lui Traian Băsescu vorbeşte despre interesul declarat al “mâinii nevăzute” de a pune PSD pe un făgaş european, dar şi unul nemărturisit al misiunii noii conduceri Ciolacu-Grindeanu-Dîncu fiind în opinia sa ţinerea departe de putere a PSD patru ani. 

“Echipa Ciolacu-Grindeanu-Dîncu a primit o misiune grea, ŞI NU DIN PARTEA DELEGAŢILOR la congresul tocmai încheiat. Obiectivele sunt minimale: reconectarea partidului la valorile europene, evitarea derapajelor anti-democratice, ţinerea în frâu a instinctelor populiste înainte de alegeri. Asta ar trebui să se întâmple chiar de mâine.”

“Obiectivul nemărturisit din spatele acestor ambiţii şi misiuni este unul extrem de dificil şi ţine de arta disimulării: MENŢINEREA PARTIDULUI DEPARTE DE PUTERE ÎN URMĂTORII PATRU ANI, dând impresia, în această toamnă, că vrea să recâştige puterea. Pare o glumă, dar nu e. Echipa Ciolacu ştie că nu poate spera la o reală schimbare internă cu partidul aflat la guvernare. Orice partid are nevoie de exerciţiul umilinţei pentru a-şi corecta erorile din trecut, cu atât mai mult pentru o reformă profundă.”

“După alegerile parlamentare, vor urma decapitările în judeţe. Multi dintre baroni sunt conştienţi că nu pot evita acest deznodamant. Din acest motiv le-au fost auzite la congres ultimele mârâieli, dar ele vor fi ultimele.”

“Dacă obiectivele minimale, ÎNCREDINŢATE DE STATUL PARALEL, pot fi atinse destul de repede, ambiţiile echipei Ciolacu par totuţi nerealizabile. Partidul are aceeaţi problemî mai veche, bine cunoscută de Dîncu.”

Articolul precedentExplicaţiile lui Eugen Teodorovici
Articolul următorIon Cristoiu are o logică simplă: de ce nimeni nu i s-a alăturat lui Eugen Teodorovici