În podcastul ei săptămânal, cancelarul Angela Merkel a vorbit despre redeschiderea școlilor și grădinițelor. Spre nefericirea nemților, ea a anunțat că „nu suntem pregătiți pentru asta”.

Școlile și grădinițele rămân închise în Germania, iar Angela Merkel își alertează poporul spunând că „în următoarele săptămâni trebuie acţionat cu mare grijă”.

Cu toate că „actualul lockdown este un puternic efort pentru familiile cu copii”, Merel solicită cetățenilor să mai aibă puțină răbdare. „Încă nu am ajuns la punctul în care să putem redeschide şcolile şi grădiniţele”, a spus ea în video-podcast. „Cu cât ne vom purta mai consecvent, cu cât vom renunţa la contacte, vom păstra distanţa, vom respecta regulile sanitare şi vom purta măştile, cu atât mai repede va fi posibilă redeschiderea şcolilor”, a mai adaugat ea.

Merkel, nemulțumită de campania de vaccinare

Guvernul federal este intens criticat, desfășurând într-un ritmul extrem de lent imunizărea populaţiei. În plus, lipsa dozelor este tot mai supărătoare pentru nemți, autoritățile scuzându-se că serurile nu sunt livrate de producători în cantităţile convenite.

Sâmbătă, în Germania s-au înregistrat 12.321 de noi infectări, faţă de 16.417 înregistrate cu o săptămână înainte.

Actualele îngrădiri sunt valabile până pe 14 februarie. La acestea se adaugă şi restricţiile dure de călătorie din statele în care există noua tulpină a coronavirusului, mai contagioasă. Astfel, de astăzi, 30 ianuarie, şi până pe 17 februarie, este interzis accesul pe teritoriul Republicii Federale al persoanelor din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud, urmând ca de duminică să fie restricţionat şi accesul din statul african Lesotho.

Le cere copiilor și părinților să mai aibă puțină răbdare

„Învăţământul la distanţă este un efort uriaş pentru părinţi, copii, educatori şi profesori”, a mai spus Merkel în video-podcastul ei, adăugând că “în guvernul federal suntem conştienţi de problemele cotidiene pe care le întâmpină în această perioadă copiii şi părinţii. Niciunul dintre noi nu subapreciază dificultăţile”.

Sursa: Realitatea Din PSD