Eşuarea negocierilor PSD cu ALDE şi Pro România, în viziunea lui Ion Cristoiu, are un motiv foarte clar: dorinţa PSD de a intra în opoziţie pentru a se reforma. 

“PSD are ca obiectiv strategic să meargă singur pentru a vedea cum stă, să meargă singur deoarece alianţele electorale de până acum ale PSD nu i-au adus cine ştie ce, adică au fost şi momente în care partidele l-au lăsat după încheierea alianţelor electorale. PSD e conştient că nu va obţine o cifră fantasmagorică. Deci, obiectivul strategic e ca PSD să treacă în opoziţie, PSD trebuie să folosească aceşti ani de opoziţie pentru a fi alt partid. Toate studiile arată că ce spune acum PSD nu se mai aude,” este de părere analistul. 

Ion Cristoiu mai susţine că la viitoarele alegeri parlamentare, PSD “se riscă” să apară cu oameni noi. 

“Oricum intră în opoziţie. Poate să intre în opoziţie cu 30%, dar cu figurile vechi, cu programele lor vechi sau să facă o mişcare îndrăzneaţă, costisitoare, aduci oameni noi, mai ales la parlamentare, vii cu un program care să scape PSD de această imagine şi după un an, începe să ţi se audă vocea în opoziţie,” conchide maestrul.

Articolul precedentRobert Cazanciuc: 6 greşeli majore ale Guvernului Orban
Articolul următorGabriela Firea îl face pe Traian Băsescu “ilegalist”