Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a făcut ieri o radiografiere a principalelor şase greşeli ale guvernării liberale, motiv pentru care trebuie să plece. Potrivit acestuia, prima greşeală majoră a fost declaraţia preşedintelui Iohannis de la începutul pandemiei “o gripă uşoară,” care i-a convins pe mulţi români să nu ia în serios restricţiile şi carantina. 

Din punctul de vedere al preşedintelui interimar al Senatului, a doua mare greşeală a fost incapacitatea realizării unei testări masive de la începutul pandemiei.

De asemenea, el a arătat că o altă greşeală a fost încălcarea flagrantă a regulilor la petrecerea privată a europarlamentarului Rareş Bogdan şi şedinţele de partid organizate de ministrul Mediului, Costel Alexe.

O altă greşeală, conform lui Cazanciuc, a fost scandalul de corupţie de la Unifarm.

„Vidul legislativ succesiv atât între starea de urgenţă şi starea de alertă, cât şi lipsa normelor de protecţie medicală şi de impunere a carantinei. Gafele de comunicare în mod repetat privind numărul de îmbolnăviri” – au fost alte greşeli ale actualului executiv, enunţate de social-democrat.

Robert Cazanciuc susţine, nu în ultimul rând că lipsa unui plan de relansare economică e un motiv serios pentru ca guvernul Orban să plece.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 41. Vești proaste pentru preoții traficanți
Articolul următorScenariul lui Cristoiu: PSD se pregăteşte să intre în opoziţie