Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este dezamăgit de atitudinea președintelui, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit sa invite toate forțele politice parlamentare, specialiști și juriști, sa participe la o larga dezbatere publică a legii privind carantina și izolarea. “Asistam la o sustragere din spațiul public a premierului și președintelui”, a atenționat liderul social democrat. Marcel Ciolacu a subliniat ca și la dezbaterile parlamentare nu a participat decat secretarul de stat Raed Arafat, au lipsit reprezentanții politici din partea Puterii. Dezbaterile din Senat vor fi reluate doar în prezenta premierului și a ministrului Sănătății, a fost condiția pusa de PSD, comunicata de Marcel Ciolacu, cu mențiunea ca, de la Guvern, Parlamentul a primit un proiect fără avizul Ministerului Justiției. 
In conferința de presă care a urmat reuniunii CEx, președintele PSD a dat asigurari ca la Senat nu se vor introduce articole noi care sa pună problema constituționalității legii. În ceea ce privește detașarea cadrelor medicale, Marcel Ciolacu a anunțat ca PSD optează pentru modelul francez potrivit căruia detasarile se fac dintr un corp de voluntari, remunerați corespunzător. 
In plus, PSD ia în calcul, ca varianta de rezerva adoptarea unei legi referitoare exclusiv la infectarea cu Covid19, urmând ca un cadru normativ general sa fie adoptat ulterior în urma unor dezbateri consistente și a unei largi consultări.

Articolul precedentCiolacu: Fără detașări abuzive ale medicilor! Nu se pot încălca drepturile omului. Iată soluția!
Articolul următorOmul, între taină și unitate statistica