Soluția împotriva „detașărilor abuzive” ale medicilor în pandemie vine de la PSD. Dacă Orban refuză, medicii amenință cu un val de demisii
În noile reglementări anti-pandemie aduse de guvernul Orban se află și propunerea ca medicii să fie la mâna statului, la ordin militar, și să plece prin detașare acolo unde un înalt de prin ministere pune degetul pe hartă! Evident, revolta medicilor nu s-a lăsat așteptată.

Medicii români spun că nu vor accepta sub nicio formă să fie detașați în țară, să-și lase copiii în urmă „doar pentru că așa dorește unul sau altul de prin ministere! Ne dăm demisia în masă. Nu suntem nici militari, nici carne de tun”, spun medicii pe conturile de pe site-urile de socializare.
Marcel Ciolacu a făcut referire la acest subiect în cadrul conferinței de presă de luni, de la sediul Partidului Social Democrat, spunând că are o soluție pentru a evita această revoltă în sistemul medical.
„Detașările se vor face dintr-un corp de medici care se înscrie voluntar în acest program. Așa se întâmplă în Franța, de exemplu, iar acești medici sunt plătiți diferit de restul medicilor.”, a spus Marcel Ciolacu.
„Totodată, cred că cel mai îndreptățit să răspundă pe aceste teme este Ludovic Orban. Guvernul a avut o lună la dispoziție să vina cu această lege în Parlament, fără să lase vid legislativ. Știa că nu se pot îngrădi drepturile omului…”, a punctat președintele interimar al PSD.

Articolul precedentPSD anunță că nu va vota legea carantinei! „Este o lege proastă!”
Articolul următorPSD vrea asumarea premierului pe legea carantinei și izolarii