PSD va veni în Parlament cu o inițiativă legislativă  menită sa crească veniturile salariaților. PSD și-a asumat inițiativa privind salariul minim european de 1600 de euro și și-a propus sa facă primii pași pentru protejarea salariaților. Astfel, se intenționează caorin lege salariul minim să nu poată fi stabilit decât pentru salariați care nu au ni io calificare și pentru o perioadă limitată, pa finele căreia, patronul, cu vouchere de la stat își va trimite angajații la cursuri.
Inițiativa a fost decisă cu ocazia reuniunii Consiliului Politic Național al PSD, de la Sâmbăta de Sus. Prezentata de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, inițiativa ia în calcul și acordarea unor deduceri, și s-au dat asigurări că modificarea legislației se va face cu partenerii sociali.
PSD aduce critici dure Guvernului Cîțu pentru renunțarea la fișă postului în cazul firmelor cu mai puțin de 9 angajați și cred ca s-a eliminat o măsură care ii proteja pe salariați și asigura respectul reciproc în relațiile de muncă.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, sunat de premier pentru discutarea PNRR
Articolul următorPSD vrea ca salariul minim pe economie să dureze maxim doi ani