După lipsa de măsuri ale executivului pentru protejarea agriculturii româneşti, neacordarea la termen a subvenţiilor pentru culturile de primăvară, PSD a decis să depună marţi, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Anunţul a fost făcut marţi, la grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor, de deputatul social-democrat Valeriu Steriu.

Potrivit acestuia, moţiunea simplă se intitulează “Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros.”

Senatorul PSD Valeriu Steriu a tras un semnal de alarmă înainte de votul de învestitură pentru primul Guvernul Orban, încă din toamnă, privind situaţia din agricultură, aşa cum era ea prevăzută în programul liberalilor de guvernare.

Oficialul PSD critica dur programul de guvernare prezentat de PNL și care, la capitolul Agricultură ar aduce mari pierderi fermierilor români, după cum consideră Valeriu Steriu. 

Încă din programul din toamnă, dispăreau programele pentru lână, pentru Bazna și Mangalița.

Nu se vorbește deloc de revitalizarea liceelor agricole.

Acum când supermarketurile au cifre de vânzări record, ţăranii nu au unde să-şi desfacă marfa. În toamnă, Ludovic Orban, batjocorea programul ”Unirea” prin care agricultorii predau marfa unor centre specializate. “Nu avem nevoie de aprozare,” zicea premierul atunci.

Articolul precedentOrban, cu masca și fără masca!
Articolul următorCodrin Ştefănescu, despre ”planul de alertă”: E un amestec stupid de bolşevism şi securism