Este haos total în politică românească. Pe cât de incert este viitorul apropiat, pe atât se ascut cuțitele și se arunca vorbele grele. Dacă ar fi doar ciocniri între politicieni, am găsi cu ușurință răspunsuri în an electoral. Dar în scena este și președintele, Curtea Constituțională, cu foști și actuali judecători, medici și ambasadori și chiar Laura Codruța Kovesi,, grăbită sa porneasca un DNA european măcar odată cu campania electorala de la București și de peste Ocean.

Din stufarisul de dezbateri legislative, greu poți trage concluzii obiective, dacă nu ești constituționalist de profesie. Mai ușor de înțeles ce se întâmplă este din comportamentul tipic al protagoniștilor politici. 

Mai este puțin și se împlinesc 60 de zile de când masca a lntrat în viata noastră și este pe cale sa devina un accesoriu obligatoriu. 60 de zile de conferințe de presa aproape cotidiene, la care premierul se chinuie sa și așeze corespunzător masca de protecție, încăpățânata în a cădea de fiecare data. Au fost conferințe de presa cu Nelu Tătaru, Raed Arafat etc, medici de profesie, sunt conferințe de presa privite de o liota de consilieri și de o armata de oameni de partid. La fiecare ieșire publica premierul se lupta cu masca de protecție și de fiecare data nasul lui Orban iese imediat la aer. Nimeni nu i atrage atenția premierului ca partea superioara este întărită cu fir metalic pentru a se fixa corespunzător. Pur și simplu, Ludovic Orban trebuia sa pună masca cu partea mai rigida în sus și sa o fixeze deasupra nasului. 

Un amănunt semnificativ nu pentru cât de importante sunt maruntisurile vieții. Ci mai ales pentru cât de singur este premierul…

Articolul precedentUN’ TE DUCI TU MIELULE?
Articolul următorPSD, o nouă moţiune: Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros