Președintele Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii, dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii, susține Partidul Social Democrat pe Facebook.

„Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândește să atace legea la Curtea Constituțională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună.

Nu sunt doar cinici, se dovedesc și total decuplați de la realitate. În Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o #alocație suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză. În România, premierul de dreapta vorbește despre alocațiile copiilor ca despre niște “pomeni”.

Acum, președintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocațiilor va arăta de ce un președinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al națiunii!”, scrie PSD pe Facebook.

În plină guvernare PSD, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL a propus un amendament la legea bugetului din 2019 prin care alocaţiile la copii să fie dublate.

Robert Sighiartău. Sighiartău, secretar general al PNL, și-a construit imaginea după ce, la începutul acestui an, s-a numărat printre cei care au propus și au susținut majorarea alocațiilor pentru copii. Acesta s-a lăudat că a reușit să dubleze alocațiilor, în timpul guvernării PSD.

Doar că, odată ajuns la guvernare, Robert Sighiartău n-a mai susținut o nouă dublare a alocațiilor, fapt care arată ipocrizia și comportamentul de politician al lui Robert Sighiartău, care vorbește despre importanța copiilor doar când are un interes electoral.

Alocațiile pentru copii se vor dubla, începând de la 1 ianuarie 2020.

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, de la 1 ianuarie. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi “pentru”, 29 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat. Proiectul pleacă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

În decembrie 2019,  Parlamentul a adoptat o lege, iniţiată de PSD, prin care alocaţia de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Robert Sighiartău, ajuns cu partidul la guvernare, nu a mai votat legea dublării alocaţiilor pentru copii. 

Legea se află pe masa preşedintelui pentru promulgare. 

Florin Cîţu, ministrul de finanţe, susţine că guvernul nu are de unde plăti aproape 5 miliarde de lei, pentru o lege pe care el o consideră neconstituţională. 

4,14 milioane de copii aşteaptă rezultatul disputei politice între putere şi opoziţie.

Articolul precedent„Culisele puterii”. Miron Mitrea: De la 1 iulie, primarii vor fi interimari până la alegeri dacă Parlamentul nu transpune decizia CCR
Articolul următorDăncilă nu crede că Ciolacu a vorbit rău despre ea