După Decizia privind constituționalitatea legii pensiilor, guvernanții au spus că nu pot să le mărească în cuantum de până la 40%.

Constatând că prețurile la alimente cresc, după mărirea accizelor la carburanți, PSD Dâmbovița spune că PNL a mințit atunci când a spus că le mărește.

“PNL a promis o creștere de 8% a pensiilor, dar aceștia primesc doar 3%. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat fără jenă că Dreapta Unită i-a mințit pe români înainte de alegeri când a promis că pensiile se vor majora în 2021 cu 8%.

Acum, după alegeri, Turcan anunță că pensiile se vor majora doar cu 3%, un procent care nu acoperă nici pe departe scumpirea produselor de strictă necesitate pentru pensionari.

Cîțu și Turcan mint cu nerușinare atunci când susțin că majorarea de 3% le asigură pensionarilor menținerea puterii de cumpărare.

În realitate, pensionarii sunt la limita supraviețuirii, iar coșul zilnic conține preponderent medicamente și produse de strictă necesitate a căror scumpire depășește în unele cazuri 10% sau chiar 20%,” apreciază PSD Dâmbovița pe pagina sa de facebook.

Filiala județeană postează un articol din “Evenimentul zilei,” în care este citat un specialist agricol care spune că prețurile la unele alimente vor crește cu până la 20%.

“Tona de grâu de panificaţie s-a scumpit cu 130 de lei în ultimul an şi trece acum de suma de 1.000 lei.

Uleiul s-a scumpit cu 20%, probabil că pâinea va lua undeva la 10-15% în următoarea perioadă. Şi la carnea de porc vom avea o scumpire. A intervenit şi scumpirea combustibilului de la 1 ianuarie”, anunța Ionel Arion, preşedintele Federaţiei Pro Agro.

 

Articolul precedentIa pastila SRS: Valul 2 de imunizare
Articolul următorMarcel Ciolacu: Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării!